Louise Elgaard

iPhone for dummies – eller hvordan godt design kan være ligegyldigt hvis man ikke kan indsætte SIM kortet

Jeg har overgivet mig og købt en iPhone. Og den er fantastisk. Mail, kalender, facebook, twitter og en browser med på farten. Hvordan kunne jeg leve uden?

Min iPhone har lækkert design. Og iPhonen kører bare. Den tænder selv når der er strøm nok på, alt kører bare og det er slet ikke ligesom min PC med Vista der insisterer på at få installeret en ny printer hver gang jeg skal printe. iPhone Apps der kan alt fra at holde styr på noter, høre P3 til at synkronisere med min google konto hentes gratis fra App Storen og skal slet ikke installeres, geninstalleres eller sættes op. Sikken lykke!

Det var derfor med store forventninger jeg afhentede min nye iPhone 3GS i silende regnvejr, pakkede den ud på køkkenbordet og ….gik i stå.

Der er nemlig bare lige ét problem. Den flot designede kasse og flot designede kom-igang-guide (hvad blev der egentligt af manualerne) beskriver ikke hvordan det er at jeg skal få SIM kortet sat ind i iPhonen. Den smukke glatte iPhone uden ét eneste hul til at proppe et SIM kort i!

Så skal jeg nu føle mig dum fordi jeg ikke kan løse så basalt et problem som at putte et SIM kort i en iPhone? Eller måske er det i virkeligheden dårligt design (produkt og/eller emballage) at det første skridt til at komme i gang ikke kan udføres af en helt almindelig forbruger.

Update 25/9-2013: Da jeg i 2009 skrev dette indlæg havde jeg ikke forudset at det til dato skulle være det mest læste. Besøgene er aftaget lidt henover tiden fra flere tusinde hver måned til omkring 800. Vi kan håbe at det er fordi designet er forbedret lidt fra dengang jeg købte min første iPhone.

Siden har jeg skiftet min iPhone3 ud med en iPhone5, i andre har været via iPhone4 og iPhone4s. Der har været 5 sæsoner Vild med Dans og Føtex har haft fødselsdag 15 gange. Husk der er vigtigere ting i livet end iPhone. Når du har sat SIM kortet i så bag en kage. Eller kram din hund. Eller læs en god bog, f.eks. Skru op for livet. Den er go’

PS. Jeg fandt ud af det. Svaret findes bl.a. her: skift SIM kort på iPhone

PPS. I ren lykkerus over de mange besøgende har jeg har sat en reklame ind. Når du klikker tjener jeg penge. Det er alletiders. Om 32 år har jeg tjent penge nok til at købe en ny iPhone64s for pengene.


Hvis du deler med andre er du sød...

Share to Facebook
Share to Google Plus
Tagged on: ,

16 thoughts on “iPhone for dummies – eller hvordan godt design kan være ligegyldigt hvis man ikke kan indsætte SIM kortet

 1. Henrik

  Jeg havde det på helt samme måde -hvorfor kan Apple ikke ofre et enkelt lille ikon, der anviser sim-kort-proceduren. Eller måske erstatte dele den alenlange ansvarsfraskrivelse med denne helt nødvendige information.

 2. Signe

  Godt at se jeg ikke er den eneste… og der står INTET i de manualer der følger med… Tak for hjælpen, du :-)

 3. Anette

  Tak :-) Dejligt med en hjælpende hånd. Og rigtig rart ikke at være alene om at føle sig dum… og apple produkter skulle være så enkle… Kan så oplyse, at på 4’ren sidder den på siden.

 4. En dummie

  Tak, Det var dejeligt at jeg fandt det her, og fandt ud af, hvordan man gjorde =)

 5. En der blev klogere ;)

  Kan fortælle at der faktisk er en illustration af det i den lille pap-tingest, hvor manualerne ligger i. Den er på indersiden af venstre flap og i højre flap sidder den lille clipselignende ting, man propper ind i hullet i højre side af iPhone :)

 6. LOUISE ELGAARD Post author

  Tak for din kommentar “En der blev klogere”. Jeg har godt set at de faktisk både har lavet en illustration og vedlagt en lille spids man kan bruge i den nye iPhone 4. Det er jo helt fantastisk for jeg kan se (og læse af kommentarerne) at jeg bestemt ikke er den eneste der har haft problemer med at indsætte simkortet i en iPhone. Faktisk er der flere tusind forbi dette blogindlæg hver måned så vi er ikke alene :-)

 7. Diana

  Hold op hvor sjovt…… Tænk at det skal være så besværligt :o) Har fundet den lille tingest til at åbne med, men ville ALDRIG have opdaget det selv.

  Tillykke med nye telefoner til alle :o)

 8. Dorthe

  Hej alle

  Vi har clipsen og har fået åbnet i siden… men men men

  det sim kort vi har er for stort … vi har fået dem med at butikke, så fatter O

  skal man klippe i det eller hvad sker der lige….

  Dorthe

 9. LOUISE ELGAARD Post author

  Hej Dorthe

  Du kan ikke bruge de gamle simkort i en iPhone4. Du skal i stedet have et lille simkort – et microsim. Det får du hos det teleselskab du bruger.

  Du kan måske blive lidt klogere ved at læse denne vejledning om hvordan man klipper simkortet til microsim størrelse. Jeg tager intet ansvar for om det virker, men læs mere her.

 10. Miv

  Tusind tusind tak for hjælpen :-)

  Og vedr. den lille illustration, der er på den pap-tingest, manualerne ligger i, så troede jeg det var en mulighed for at hænge et eller andet fast. Altså en snor eller noget, som man kan med mange andre mobiler. Så for mig virkede illustrationen i hvert fald ikke efter hensigten. Men så var det jo skønt jeg kunne gå på nettet og hente hjælp.

 11. christina

  den lille holder til simkort er knækket nede i hullet,
  har nogen en ide om hvad det koster at få lavet.
  pft.

 12. Nana

  Hej. Jeg har fået en iphone, og sidder med den her sølv dims, og har siddet med den i et stykke tid, og kan bare ikke få den op :/ Nogen gode råd til hvad jeg kan gøre ?
  Hilsen Nana.

 13. kim hansen

  Hej Nana, det simtray der sidder i iphonen kan godt sidde lidt stramt så du kan jo prøve at vrikke forsigtigt samtidigt med at du presser den medfølgende “sølv dims” ned i det lille hul, det har virket for mig utallige gange.
  Til Christina, hvis der sidder et stykke af simtrayen fast nede i telefonen er det faktisk ikke så svært at få den ud. Du er nødt til at skille iphone af i top og bund del ved at løsne de to nederste skruer og så er der fri adgang til den skinne som holder trayen. det skal dog siges at det er bedst med et åbningsværktøj ( koster ca. 50 kr.) for ikke at beskadige coveret på iphonen. Så hvis du har lidt teknisk flair er det bare at komme igang.

 14. Palle

  Hej’ ja jeg hører til den kategori som ingenting kan,
  men jeg kan simpel hen ikke indtaste tlf.nummer display
  viser alt for store tal så snart jeg prøver at flytte på displayet klimper den et tal ind som jeg ikke har brug for.
  Mit spørgsmål er hvordan minimere jeg talblokken ?

  Hilsen Palle

 15. Marie

  Jeg har nu prøvet ALT og jeg kan stadig ikke få den åbnet, og jeg tør simpelthen ikke bruge flere krafter af frygt for at den går i stykker, selvom jeg allerede frygter det er sket, hvad gør jeg??

 16. Flemming

  Måtte godt nok også ty til nettet for at finde ud af det med sim-kort. Havde længe undret hvad den medfølgenden clips skulle bruges til. Heldigvis fandt jeg dette link…. Ellers havde jeg godt nok aldrig selv fundet ud af det. Og så det med en manual – hvorfor dælen er der ikke sådan en med??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>